Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Nadziewane sznycle z indyka"

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Można też zamiast świeżej bazylii użyć suszonej.

Nadziewane sznycle z indyka"

Składniki:

Nadziewane sznycle z indyka"

 

  • 4 sznycle z indyka,
  • sól i pieprz,
  • sproszkowana papryka,
  • 15dag.serka z ziołami,
  • 1\2pęczka bazylii,
  • 3 posiekane ząbki czosnku,
  • 1 strąk czerwonej papryczki chili,
  • 3 łyżki masła

Sposób przygotowania:

Nadziewane sznycle z indyka"
W każdym sznyclu zrobić nacięcie,by powstała kieszeń,następnie oprószyć je przyprawami.Serek ziołowy połączyć z posiekaną bazylią,czosnkiem i drobno pokrojoną papryczką chili.Masą wypełnić kieszenie(Można nacięcia spiąć wykałaczkami) i smażyć na rozgrzanym maśle przez około 5 min.