Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Naindyczona pomidorówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

jeszcze jedna wersja mojej pomidorówki

Naindyczona pomidorówka

Składniki:

Naindyczona pomidorówka

 

  • 1/2 plecków od indyka
  • 5 średnich pomidorów zmiksować na jednolitą masę
  • 6 łyżek dużych przecieru pomidorowego
  • 3 łyżki ostrego keczupu
  • sól
  • pieprz
  • słodka śmietana
  • po kilka gałązek natki selera, pora i pietruszki
  • 1 - 2 duże ząbki czosnku
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • kilka marchewek młodych
  • 2 łyżeczki cukru

Sposób przygotowania:

Naindyczona pomidorówka
Do garnka wypełnionego do połowy wodą (ja mam 4 1/2 litra garnek) wkładamy marchewkę, całą zieleninę, czosnek, sól i pieprz oraz ziele angielskie i gotujemy, wsypujemy też cukier. Gdy woda zacznie bulgotać wkładamy plecki indyka i gotujemy. Gdy zaczną się robić miękkie dodajemy zmiksowane pomidory, koncentrat pomidorowy, keczup i dalej gotujemy. Kiedy marchewka będzie miękka dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku wedle upodobania. Można podawać z makaronem lub ryżem.

Tagi:

indyk pomidory