Sposób przygotowania:
Najlepsza czekoladowa babka na świecie
Mikserem ucieramy masło do białości. Ciągle miksując dodajemy do masła cukier. Następnie do masy dodajemy pojedynczo jajka i miksujemy. Mąkę przesiewamy. Dodajemy do niej kakao, proszek do pieczenia oraz sodę, mieszamy ze sobą. Do masy maślanej dodajemy na zmianę - łyżkę jogurtu i łyżkę mąki, aż składniki te się skończą, oczywiście nadal miksując na małych obrotach. Formę do pieczenia smarujemy masłem i posypujemy kaszą manną. Przelewamy do niej ciasto. Babkę pieczemy około 60 minut w temperaturze 150 stopni. Warto sprawdzać drewnianym patyczkiem, czy ciasto jest już upieczone. Ciasto wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy chwilę w foremce, aż trochę przestygnie, następnie wykładamy je na talerz. Zagotowujemy mleko, dodajemy do niego połamaną na kawałki czekoladę. Rozpuszczamy, po czym dodajemy cukier i masło.Mieszamy do uzyskania gładkiej polewy. Tak przygotowaną polewą polewamy babkę i pozostawiamy ją,do zastygnięcia