Sposób przygotowania:
Najlepsze pierniczki
Masło, sodę oraz cukier puder podgrzewamy mieszając do rozpuszczenia i połączenia. Ściągamy z ognia, dodajemy sodę i mieszamy. Studzimy.
Dodajemy do reszty składników, wyrabiamy gładkie, błyszczące ciasto. Dajemy je do woreczka i wsadzamy do lodówki na 20 minut.
Podsypujemy mąką i wałkujemy dość cienko. Wykrawamy kształty, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 7 -9 minut w temp 180 stopni, po ostygnięciu pierniczki twardnieją.
Dekorujemy lukrem.
Dodajemy do reszty składników, wyrabiamy gładkie, błyszczące ciasto. Dajemy je do woreczka i wsadzamy do lodówki na 20 minut.
Podsypujemy mąką i wałkujemy dość cienko. Wykrawamy kształty, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 7 -9 minut w temp 180 stopni, po ostygnięciu pierniczki twardnieją.
Dekorujemy lukrem.
SylaUla
superbaba4