Sposób przygotowania:
Naleśniczki z łososiem.
Ubić składniki na ciasto naleśnikowe,potem lać chochelką ciasto na rozgrzaną patelnię z rozpuszczoną margaryną i smażyć kolejno placki z obu stron z 1-2 min.Kłaść na odwrócony talerz.Cebulkę ob- -rać,opłukać,posiekać i zeszklić,dodać tatar z łososia i obsmażyć z 3-5 min.na małym ogniu,zmieszać z cebulką.Następnie nadziewać farszem placki naleśnikowe i zwinąć w ruloniki lub kop- -erty,obtoczyć w jaju i bułce tartej lub też w sezamie i kłaść kolejno na rozgrzany tłuszcz na patelni.Smażyć z obu stron na złoty kolor. Wyjąć łopatką cedzakową i osączyć z tłuszczu,przekładając danie na talerze.Jeśli ma się dzwonki z łososia,to przed nadzianiem,pok- -roić na kawałki,usuwając większe ości.