Sposób przygotowania:
Naleśniki ala tortilla
Jesli trzeba to nalesniki podgrzać. Na kazdy naleśnik kłaść lisć sałaty (taki żeby go przykrył), posmarować go majonezem. Na to kładziemy plastry pomidora, ogórka, rzodkiewki i przyprawiamy sola i pieprzem. Dodajemy posiekana cebule i posypujemy zielenina. Dodajemy 1/2 parówki obranej z osłonki i pokrojonej w plasterki. Całosć polewamy ketchupem i zwijamy jak tortillę. Żeby naleśniki sie nie rozwijały mozemy je spiąc wykałaczkami.
Składników wystarcza na 4 porcje.
Dodatkowo możemy dodac ogórka kiszonego lub konserwowego, a zamiast parówek kłaść plaster szynki oraz dodac kilka paseczków surowej papryki.
Składników wystarcza na 4 porcje.
Dodatkowo możemy dodac ogórka kiszonego lub konserwowego, a zamiast parówek kłaść plaster szynki oraz dodac kilka paseczków surowej papryki.
luna
Doro
elzbieta8960