TheKajtex

TheKajtex

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 53]

Naleśniki a'la zapiekanki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Naleśniki z wędliną, serem, cebulą i pieczarkami a'la zapiekanki

Naleśniki a'la zapiekanki

Składniki:

Naleśniki a'la zapiekanki

 

  • Naleśniki:
  • 2 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 1 szklanka wody
  • szczypta soli
  • przyprawa do zapiekanek

 

  • Farsz:
  • 1/2 kg pieczarek
  • 2 cebule
  • 1/2 kg wędliny
  • 1/2 kg sera żółtego
  • ketchup

Sposób przygotowania:

Naleśniki a'la zapiekanki
Naleśniki: Do garnka wbijamy dwa jajka, mieszamy ze szczyptą soli, dodajemy mąkę, mleko i wodę. Wszystko miksujemy, dodajemy szczyptę przyprawy do zapiekanek. Kolejnie smażymy naleśniki na rozgrzanym na patelni oleju, nalewając ciasto na nią. Po usmażeniu jednej strony, przerzucamy na drugą i gdy naleśnik uzyska ładny kolor zdejmujmy go z patelni. Farsz: Wędlinę, ser, pieczarki i cebulę drobno kroimy lub ścieramy na tarce. Smażymy wędlinę oraz pieczarki z cebulą. Do każdego naleśnika wkładamy łyżkę pieczarek, wędliny i sera żółtego.Tak przygotowane naleśniki zawijamy i wkładamy do piekarniki. Podajemy na ciepło, z możliwością polania ketchupem.