Sposób przygotowania:
Naleśniki budyniowo-brzoskwiniowe
CIASTO NALEŚNIKOWE: do przesianej mąki, dodaję sól. Jajko roztrzepuję z mlekiem i wodą, łączę z mąką, dokładnie mieszając, aby nie zrobiły się grudki. Ciasto odstawiam na 15 minut, by odpoczęło, powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Rozgrzewam patelnię i lekko spryskuję ją olejem. Ciasto wlewam łyżką wazową, równomiernie rozprowadzając je na patelni i smażę cienkie naleśniki.
NADZIENIE: budyń przygotowuję zgodnie z przepisem na opakowaniu, pod koniec dodać łyżkę masła, mieszam i odstawiam do przestudzenia.
Brzoskwinie odsączam z syropu i kroję na kawałki.
Naleśniki smaruję budyniem i dodaję kilka kawałków brzoskwiń, zwijam w rulony.
Rozgrzewam patelnię i lekko spryskuję ją olejem. Ciasto wlewam łyżką wazową, równomiernie rozprowadzając je na patelni i smażę cienkie naleśniki.
NADZIENIE: budyń przygotowuję zgodnie z przepisem na opakowaniu, pod koniec dodać łyżkę masła, mieszam i odstawiam do przestudzenia.
Brzoskwinie odsączam z syropu i kroję na kawałki.
Naleśniki smaruję budyniem i dodaję kilka kawałków brzoskwiń, zwijam w rulony.