jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Naleśniki makaronowe z grzybami.

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Konik lubi tradycyjne smaki - Naleśniki z grzybami i Teriyaki !?!?

Naleśniki makaronowe z grzybami.

Składniki:

Naleśniki makaronowe z grzybami.

 

  • 1 makaron ryżowy nitki TaoTao
  • ok. 500 g grzybów leśnych z zalewy solnej
  • (lub mrożonych wcześniej obgotowanych )
  • 1 łyżka masła
  • 1 duża biała cebula
  • sos Teriyaki TaoTao
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka posiekanej pietruszki
  • ciasto naleśnikowe:
  • 1 szklanka wody (najlepiej gazowanej)
  • 1 jajo
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej
  • olej do smażenia
  • kiełki rukoli do dekoracji (lub inne)

Sposób przygotowania:

Naleśniki makaronowe z grzybami.
Przygotuj makaron wg wskazówek na opakowaniu.
Przygotuj gładkie ciasto naleśnikowe z jaja, wody, mąki pszennej i kukurydzianej oraz szczypty soli.
Dodaj do ciasta garść makaronu pokrojonego na krótkie kawałki - wymieszaj.
Usmaż dość grube naleśniki.
Posiekaną drobno cebulę wrzuć do woka na rozgrzane masło zeszklij.Dodaj grzyby odsączone z zalewy solnej, skrop sosem Teriyaki, dopraw solą i pieprzem. Przesmaż wszystko, dodaj makaron pokrojony na krótsze kawałki i pietruszkę.
Wymieszaj farsz, dopraw ostatecznie po czym nakładaj w nalesniki. Jesli trzeba zagrzej je przed podaniem w mikrofalówce lub piekarniku.
Udekoruj kiełkami.