Sposób przygotowania:
Naleśniki makaronowe z grzybami.
Przygotuj makaron wg wskazówek na opakowaniu.
Przygotuj gładkie ciasto naleśnikowe z jaja, wody, mąki pszennej i kukurydzianej oraz szczypty soli.
Dodaj do ciasta garść makaronu pokrojonego na krótkie kawałki - wymieszaj.
Usmaż dość grube naleśniki.
Posiekaną drobno cebulę wrzuć do woka na rozgrzane masło zeszklij.Dodaj grzyby odsączone z zalewy solnej, skrop sosem Teriyaki, dopraw solą i pieprzem. Przesmaż wszystko, dodaj makaron pokrojony na krótsze kawałki i pietruszkę.
Wymieszaj farsz, dopraw ostatecznie po czym nakładaj w nalesniki. Jesli trzeba zagrzej je przed podaniem w mikrofalówce lub piekarniku.
Udekoruj kiełkami.
Przygotuj gładkie ciasto naleśnikowe z jaja, wody, mąki pszennej i kukurydzianej oraz szczypty soli.
Dodaj do ciasta garść makaronu pokrojonego na krótkie kawałki - wymieszaj.
Usmaż dość grube naleśniki.
Posiekaną drobno cebulę wrzuć do woka na rozgrzane masło zeszklij.Dodaj grzyby odsączone z zalewy solnej, skrop sosem Teriyaki, dopraw solą i pieprzem. Przesmaż wszystko, dodaj makaron pokrojony na krótsze kawałki i pietruszkę.
Wymieszaj farsz, dopraw ostatecznie po czym nakładaj w nalesniki. Jesli trzeba zagrzej je przed podaniem w mikrofalówce lub piekarniku.
Udekoruj kiełkami.
wedith1
jaNina
Dziękuję bardzo :)
Chupnięta
IkaJ
jaNina
Nie ma sprawy! Zapraszam! :)