Sposób przygotowania:
Naleśniki meksykańskie wg milczek89
Składniki podane na ciasto połączyć ze sobą i usmażyć naleśniki Kolejno obrać i pokroić w plasterki pieczarki i obgotować je na wodzie z dodatkiem maggi. Szynkę kroimy w paseczki i smażymy razem z cebulą na patelni. Obgotowane pieczarki szynkę i cebulą mieszamy w większym garnku. Dodajemy do tego kukurydzę i wciskamy czosnek. Zalewamy wszystkie składniki sokiem pomidorowym ( dwie szklanki), mieszamy. Wstawiamy wszystko na wolny ogień i doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ostra papryką, oregano i bazylią. Gotujemy wszystko ok. 30 minut. I farsz już gotowy. W przygotowane wcześniej naleśniki zawijamy farsz (tak jak krokiety) i układamy je na blaszce posmarowanej olejem. Gdy wszystkie są już gotowe pieczemy w piekarniku około 45 minut przy 180C. Po 45 minutach wyciągamy naleśniki i polewamy resztą soku pomidorowego i posypujemy startym serem i wstawiamy do piekarnika jeszcze na 10 minut. Wyciągamy i naleśniki meksykańskie są gotowe do podania. Można również podawać z sosem czosnkowym.