Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Naleśniki po kijowsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Naleśniki po kijowsku to smaczne i tanie danie

Naleśniki po kijowsku

Składniki:

Naleśniki po kijowsku

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki po kijowsku
Do miski wbić jajka, zmiksować. Następnie wlać mleko, dodać szczyptę soli, mąkę i dokładnie zmiksować. Na rozgrzanej patelni smażyć cienkie naleśniki. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, połączyć z pokruszonym serem i podsmażoną cebulą. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Upieczone naleśniki smarować farszem, zwijać w rulony i rumienić ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju.