Sposób przygotowania:
Naleśniki po myśliwsku
► CIASTO NALEŚNIKOWE: mąkę, jajka, sól i mleko zmiksować mikserem ręcznym, ilość mleka może się nieznacznie różnić, zawsze robię to na wyczucie. Ciasto powinno być stosunkowo rzadkie, podobne do zupy krem. Nie za gęste, bo inaczej nie będzie się tak dobrze rozprowadzać na patelni. Na koniec wmieszać świeże lub mrożone zioła.
► FARSZ MIĘSNO - PIECZARKOWY : na patelni na niewielkiej ilości oleju podsmażyć boczek i cebulę na złoty kolor. Następnie dodać mięso mielone i smażyć, aż zacznie się kruszyć, wówczas wrzucić grzyby i dalej smażyć, aż większość płynu odparuje. Teraz deglazować śmietaną, dodać serki topione i dusić na wolnym ogniu przez kilka minut. Doprawić solą, pieprzem i posypać natką pietruszki.
► W międzyczasie z ciasta upiec co najmniej 8 naleśników. Posmarować gęstym farszem grzybowym z mielonym mięsem i zwinąć w rulonik. Naleśniki ułożyć na wstępnie podgrzanych talerzach i natychmiast podawać.
► FARSZ MIĘSNO - PIECZARKOWY : na patelni na niewielkiej ilości oleju podsmażyć boczek i cebulę na złoty kolor. Następnie dodać mięso mielone i smażyć, aż zacznie się kruszyć, wówczas wrzucić grzyby i dalej smażyć, aż większość płynu odparuje. Teraz deglazować śmietaną, dodać serki topione i dusić na wolnym ogniu przez kilka minut. Doprawić solą, pieprzem i posypać natką pietruszki.
► W międzyczasie z ciasta upiec co najmniej 8 naleśników. Posmarować gęstym farszem grzybowym z mielonym mięsem i zwinąć w rulonik. Naleśniki ułożyć na wstępnie podgrzanych talerzach i natychmiast podawać.