Sposób przygotowania:
Naleśniki po prowansalsku
Do mleka dodać mąkę , jajka, sól, pieprz. Wymieszać. Ciasto odstawić na pół godziny. Mięso umyć, pokroić w paski lub kostkę około 2-3 cm. Cebulę i czosnek obrać, umyć, drobniutko posiekać. Na patelni rogrzać 1-2 łyżkę oleju i usmażyć na nim mięso. W czasie smażenia dodać do niego słonecznik , paprykę, i cebulę z czosnkiem. Obrać pomiodory ze skórki i poroić w cząstki, dodać je do mięsa i dusić około 10 min. Po 5 minutach dodać zioła prowansalskie i dusić dalej . Szczypiorek umyć i posiekać drobniutko, dodać do sosu. Potem dodać ketchup i doprawić sos pieprzem i solą. Zagotować. Na drugiej patelni upiec naleśniki około 4-5 grubych . Upieczone naleśniki przełożyć sosem prowansalskim i ułożyć w wysmarowanym naczyniu żaroodpornym i posypać startym serem. Zapiekać 15 minut w temperaturze 225*C. SMACZNEGO!