Sposób przygotowania:
Naleśniki po włosku
.Mąkę,wodę,mleko ,jajko i sól łączymy z sobą za pomocą miksera.Smażymy na rozgrzanym tłuszczu małe naleśniki ,możemy również usmażyć tradycyjne duże po czym za pomocą szklanki wykroić małe placki .Szpinak podsmażamy przez około 5 minut,dodajemy drobno pokrojony czosnek,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem .Pomidory sparzamy wrzątkiem,wkładamy na chwilę do zimnej wody i obieramy ze skóry,kroimy w plastry. .Ser trzemy na tarce o grubych oczkach .Blaszkę smarujemy niewielką ilością tłuszczu,układamy naleśniki ,na nie nakładamy kolejno łyżkę sera,plaster pomidora i łyżkę szpinaku następnie nakładamy kolejny placek i znowu czynność powtarzamy tak do uzyskania 5 warstw ,na ostatni naleśnik nakładamy ser i zapiekamy w piekarniku przez około 10-15 min w temp 180-200 st.C Po upieczeniu wierzch posypujemy kiełkami.