Sposób przygotowania:
Naleśniki straciatella ze słonecznikiem
Mąkę przesiewamy, dodajemy do niej jajka oraz stopniowo wlewamy mleko i wodę - ciagle miksujemy. Czekoladę ścieramy i dodajemy do ciasta naleśnikowego razem z dodatkiem oleju - mieszamy łyżką. Smażymy cienkie naleśniki po obu stronach.
Śmietanę ubijamy na sztywno, serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem, nastepnie dodajemy ubitą śmietanę i mieszamy łyżką. Ziarna słonecznika smażymy na suchej patelni na rumianu kolor- studzimy. Naleśniki smarujemy masą mascarpone, posypujemy uprażonym słonecznikiem i składamy w trójkąt. Dekorujemy bitą śmietaną.
Śmietanę ubijamy na sztywno, serek mascarpone miksujemy z cukrem pudrem, nastepnie dodajemy ubitą śmietanę i mieszamy łyżką. Ziarna słonecznika smażymy na suchej patelni na rumianu kolor- studzimy. Naleśniki smarujemy masą mascarpone, posypujemy uprażonym słonecznikiem i składamy w trójkąt. Dekorujemy bitą śmietaną.