Sposób przygotowania:
naleśniki z białymi szparagami
Szapragi oczyścić, odciąć końce.Mleko zmiksować z wodą mineralną,jajkami, mąką i szczyptą soli i pieprzu.Ciasto przykryć i odstawić na 20 minut.Szparagi związać w pęczek.Włożyć je do osolonego wrzątku z dodatkem 2 łyżek masła i cukrem.Gotować ok 15 minut.Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła.Smażyć na nim cienkie naleśniki.Cebulę obrać i posiekać.Ocet balsamiczny i winny połączyć ze sobą,doprawić solą i pieprzem,dodać sok z cytryny i oliwę i utrzeć na jednolity sos, wymiesząc go z pomidorami i cebulą.Na naleśnikach rozłożyć szparagi, polać je sosem i zwinąć w ruloniki.