blagro1

blagro1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 505]

Naleśniki z chili con carne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Świetny przepis naprawdę polecam!

Naleśniki z chili con carne

Składniki:

Naleśniki z chili con carne

 

  • 30 dag mielonego mięsa wołowego
  • puszka czerwonej fasoli
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 chili
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • cebula • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 pęczka kolendry
  • sól
  • pieprz
  • lej
  • Na ciasto:
  • 2 szklanki mąki
  • 2 szklanki mleka
  • 2 jajka

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z chili con carne
Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Chiłi przeciąć, usunąć pestki, drobno pokroić Kolendrę umyć, osuszyć, posiekać. • Na oleju zeszklić cebulę i czosnek, dodać chili, smażyć ok. 2 min. Dołożyć mięso, smażyć, od czasu do czasu mieszając, aż się rozpadnie i lekko zrumieni. Dodać osączoną fasolę oraz kukurydzę, koncentrat pomidorowy, kolendrę, doprawić solą i pieprzem, smażyć kolejne 10 min. Przygotować ciasto naleśnikowe. Zmiksować mleko, mąkę, jajka i szczyptę soli. Jeżeli trzeba, dolać wody - ciasto ma mieć konsystencję śmietany Odstawić na 20-30 min (naleśniki będą bardziej puszyste). Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Zamieszać ciasto i smażyć naleśniki z obu stron na rumiana Na naleśniki nałożyć farsz, złożyć w kopertę i podawać