Sposób przygotowania:
Naleśniki z cukinią, fetą i szpinakiem
Naleśniki usmażyć według swojego przepisu. W szerokim rondlu roztopić masło, wrzucić startą na tarce o grubych oczkach cukinię i posiekany czosnek i podsmażyć. Następnie dodać posiekany szpinak i smażyć chwilę aż szpinak się zblanszuje. Farsz przestudzić i dodać ser feta po czym dokładnie połączyć ze smażonymi składnikami. Farszu nie solić tylko popieprzyć, bo feta jest wystarczajaco słona. Na naleśniki kłaść porcje farszu i składać je w paczuszki, potem ukladać w blasze do pieczenia. Z wierzchu posypać startym serem i posypać ostrą papryką. Naleśniki zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut. Podawać na gorąco.
![Naleśniki z cukinią, fetą i szpinakiem Naleśniki z cukinią, fetą i szpinakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nalesniki-z-cukinia-feta-i-szpinakiem-286863.jpg)
![Naleśniki z cukinią, fetą i szpinakiem Naleśniki z cukinią, fetą i szpinakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nalesniki-z-cukinia-feta-i-szpinakiem-286864.jpg)
![Naleśniki z cukinią, fetą i szpinakiem Naleśniki z cukinią, fetą i szpinakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nalesniki-z-cukinia-feta-i-szpinakiem-286865.jpg)
![Naleśniki z cukinią, fetą i szpinakiem Naleśniki z cukinią, fetą i szpinakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/nalesniki-z-cukinia-feta-i-szpinakiem-286866.jpg)
xxKatherinee
zewa
:)