zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Naleśniki z cukinią, fetą i szpinakiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Dziś zrobiłam kilka naleśników z cukinią, szpinakiem i fetą. Niebawem zrobię powtórkę, bo były pyszne.

Naleśniki z cukinią, fetą i szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z cukinią, fetą i szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z cukinią, fetą i szpinakiem
Naleśniki usmażyć według swojego przepisu. W szerokim rondlu roztopić masło, wrzucić startą na tarce o grubych oczkach cukinię i posiekany czosnek i podsmażyć. Następnie dodać posiekany szpinak i smażyć chwilę aż szpinak się zblanszuje. Farsz przestudzić i dodać ser feta po czym dokładnie połączyć ze smażonymi składnikami. Farszu nie solić tylko popieprzyć, bo feta jest wystarczajaco słona. Na naleśniki kłaść porcje farszu i składać je w paczuszki, potem ukladać w blasze do pieczenia. Z wierzchu posypać startym serem i posypać ostrą papryką. Naleśniki zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15-20 minut. Podawać na gorąco.
Naleśniki z cukinią, fetą i szpinakiem
Etap 1 Przygotwać farsz do naleśników ...
Naleśniki z cukinią, fetą i szpinakiem
Etap 2 Na naleśniki kłaść porcje farszu ...
Naleśniki z cukinią, fetą i szpinakiem
Etap 3 Naleśniki ukladać w blasze i posypac serem
Naleśniki z cukinią, fetą i szpinakiem
Etap 4 Potem naleśniki zapiec w piekarniku