marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Naleśniki z dipem awokado i pestkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 280
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Ciasto na naleśniki ubić i smażyć placki z 1 min.Zrobić dip awokado.Nadziać placki.Smażyć z obu stron. Posypać pestkami.

Naleśniki z dipem awokado i pestkami

Składniki:

Naleśniki z dipem awokado i pestkami

 

  • 1 szklanka mąki,
  • 2-3 jajka,
  • 50 ml.wody gazowanej,
  • 3/4 szklanki śmietanki lub mleka,
  • łyżeczka cukru,
  • 2 łyżeczki soli,
  • 3 pudełka serka"Bieluch"naturalnego,
  • 3 średnie awokado,
  • sok ze świeżo wyciśniętej cytryny(bez pestek),
  • pestki z dynii i słonecznika,
  • margaryna do smażenia.

Sposób przygotowania:

Naleśniki z dipem awokado i pestkami
Mąkę ubić z jajkami, śmietanką lub mlekiem, dodając wody gazowanej oraz soli i cukru. Rozgrzać kawałeczek margaryny na patelni i wlewać małą wazówką niewielką porcję ciasta ciasta na patelnię. Smażyć kolejno placki i zsuwać na talerzyk odwrócony. Serki wymieszać z miąższem awokado, skropić sokiem z cytryny, wybierając łyżeczką pestki. Nadziewać dipem naleśniki i zwinąć je w koperty. Smażyć na złoty kolor z obu stron na średnim ogniu. Pestki ze słoneczniki i dyni i zrumienić na osobnej patelni z 1 min. Posypywać nimi naleśniki przed podaniem.