Sposób przygotowania:
Naleśniki z farszem mięsno-warzywnym..
Mięso pokroić w paski i podsmażyć z łyżką oliwy na patelni na złoty kolor. Mieszając dodać przyprawy: 2 ząbki czosnku, curry,estragon,cynamon, sól, pieprz. Wyłożyć z patelni i na pozostałym oleju usmażyć na pół twardo wszystkie warzywa pokrojone w paski. Do warzyw dodać pomidora, kapary, kurkumę, kminek, paprykę, sól, pieprz. Wymieszać kilka razy i wyłożyć na talerz. Na patelnię włożyć łyżkę masła, dodać pokrojony ząbek czosnku, wlać ocet balsamiczny i śmietanę. Doprowadzić do wrzenia. Podgotować około 2 minuty i dodać ser by się roztopił. Na każdy naleśnik nałożyć mięso, warzywa i zwinąć. Ułożyć na talerzu, polać sosem i posypać natką kopru włoskiego.