Sposób przygotowania:
Naleśniki z farszem pieczarkowo-serowym
Naleśniki: Do mleka dodajemy jajko, sól i cukier i miksujemy. Następnie powoli dodajemy mąkę i mieszamy żeby uzyskać jednolitą, niezbyt gęstą masę. Rozgrzewamy odrobinkę oleju na patelni i smażymy naleśniki tak by były mało zarumienione i raczej suche, nie mocno nasączone tłuszczem. W międzyczasie obgotowujemy w osolonej wodzie kilka pieczarek, powinny być takie półmiękkie po ugotowaniu. Pieczarki odsączamy i kroimy w cienkie plasterki. Farsz: na każdy naleśnik nakładamy średnio 1-1,5 łyżki sosu pieczarkowego ( w zależności od wielkości naleśników), rozsmarowujemy starając się by nie zbliżać się zbytnio do brzegów. Na środku naleśników układamy kilka plasterków pieczarek i paski żółtego sera. Zwijamy naleśniki nie w rulonik tylko bardziej na kształt prostokątnego krokieta. Tak przygotowane naleśniki z farszem podsmażamy na patelni. Pycha!
evita0007
dzejlo