alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Naleśniki z farszem z kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetne naleśniki do podawania na obiad

Naleśniki z farszem z kapusty

Składniki:

Naleśniki z farszem z kapusty

 

 

  • Farsz:
  • 40 dag czerwonej kapusty
  • 1 cebula
  • 3 małe jabłka
  • 1 łyżka octu winnego
  • szczypta soli
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Naleśniki z farszem z kapusty
Składniki ciasta zmiksować. Można rozrzedzić wodą w razie potrzeby. Przyprawić. Usmażyć jak standardowe naleśniki. Farsz: kapustę posiekać. Obrać jabłko. Usunąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę. Obrać cebulę i posiekać. Składniki wymieszać i smażyć na rozgrzanym oleju ok. 5 minut. Przyprawić. Tak przygotowanym farszem przełożyć naleśniki i ukształtować z nich koperty.