dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Naleśniki z kaszą i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 250
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne naleśniki z nadzieniem z kaszy gryczanej wymieszanym z białym serkiem i przesmażoną cebulką.

Naleśniki z kaszą i serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z kaszą i serem

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z kaszą i serem
Jajko mieszamy z solą, dodajemy mąkę i wlewamy mleko. Następnie wlewamy wodą mieszając do uzyskania konsystencji śmietanki. Na koniec dodajemy olej. Z ciasta smażmy cienkie placki. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy i studzimy. Dodajemy do sera. Cebulę obieramy i siekamy. Przesmażamy i studzimy. Dodajemy do sera. Dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Farszem smarujemy placki. Zwijamy w rulony i przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy na ciepło. Smacznego.
Naleśniki z kaszą i serem
Ze sporządzonego ciasta smażymy cienkie naleśniki.
Naleśniki z kaszą i serem
Cebulkę obieramy, siekamy i przesmażamy.
Naleśniki z kaszą i serem
Kaszę mieszamy z twarogiem, cebulą i przyprawami.
Naleśniki z kaszą i serem
Usmażone naleśniki smarujemy farszem i zwijamy.