Sposób przygotowania:
Naleśniki z kurczakiem w beszamelu
Zmiksować mikserem w misce wszystkie składniki na naleśniki i usmażyć je na patelni z obu stron. Z jednej porcji wyjdzie około 8 naleśników. Pokroić w kostkę kurczaka, wlać trochę oleju i marynaty, wymieszać dobrze i usmażyć na patelni. Opłukać pieczarki, pokroić w plasterki i usmażyć na patelni, aż do całkowitego odparowania wody. Można przyprawić solą i pieprzem. Kurczaka i pieczarki odstawić do wystudzenia. Zetrzeć żółty ser na tarce ze średnimi oczkami. 2/3 startego sera wrzucić do miski, a także wystudzone mięso i połowę pieczarek. Drugą połowę ostawić na bok. Do farszu dodać także kukurydzę z puszki.W garnku rozpuścić masło, dodać mąkę i trzepać trzepaczką 2 minuty, następnie wlać mleko i mieszać cały czas to zagotowania mleka. Ostawić i przyprawić do smaku gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Sos beszamelowy gotowy. Połowę sosu wlać do miski z farszem i dobrze wymieszać, do drugiej połowy dodać wolną część pieczarek (która nie poszła do farszu).Nastawić piekarnik na 200 st. C. Nałożyć farsz na środek naleśników i zwinąć w rulon. Wyłożyć w naczyniu żaroodpornym (zmieszczą się około 4 naleśniki). Polać po wierzchu naleśników sosem beszamelowym z pieczarkami i posypać serem. Taka porcja wystarcza na 2-3 osoby. Także wszystkie naleśniki zostaną zużyte w 2 naczyniach żaroodpornych.