Sposób przygotowania:
Naleśniki z owczym serem i warzywami
Do miski wsypać mąkę, wbić jajka, wlać mleko. Wszystko dokładnie zmiksować. Przyprawić na pikantnie solą i pieprzem. Patelnię rozgrzać, nasmarować tłuszczem i usmażyć naleśniki.
Kalarepę obrać, umyć, pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Wyjąć i dokładnie osączyć. Cebulę obrać, opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę. Cukinię umyć, pokroić w kostkę. Pomidory umyć, wytrzeć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i zeszklić. Dodać cukinię, podsmażyć. Dodać pomidory i kalarepę, podsmażyć. Warzywa zalać rosołem, zagotować. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Dusić około 5minut na wolnym ogniu. Ser pokroić w kostkę , dodać do warzyw. Naleśniki zwinąć w rożki i napełnić farszem.
Kalarepę obrać, umyć, pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Wyjąć i dokładnie osączyć. Cebulę obrać, opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę. Cukinię umyć, pokroić w kostkę. Pomidory umyć, wytrzeć i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i zeszklić. Dodać cukinię, podsmażyć. Dodać pomidory i kalarepę, podsmażyć. Warzywa zalać rosołem, zagotować. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Dusić około 5minut na wolnym ogniu. Ser pokroić w kostkę , dodać do warzyw. Naleśniki zwinąć w rożki i napełnić farszem.