Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Naleśniki z papryką i mielonym mięsem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Naleśniki a mięsem podawać na gorąco.

Naleśniki z papryką i mielonym mięsem

Składniki:

Naleśniki z papryką i mielonym mięsem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z papryką i mielonym mięsem
Do miski wybić jajko, zmiksować, wsypać mąkę, wlać mleko wodę mineralną, oliwę i dokładnie zmiksować. Z ciasta usmażyć cienkie naleśniki. Na patelni rozgrzać smalec, wsypać posiekaną cebulę i pokrojoną w kostkę paprykę, podsmażyć, dodać mielone mięso i smażyć przez 15 minut. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, obrane ze skórki pomidory, odsączoną z zalewy kukurydzę, gotować około 10 minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Farsz wykładać na ciepłe naleśniki, zwinąć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać żółtym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiec.