Sposób przygotowania:
Naleśniki z pieczarkami
Pieczarki obrać, umyć i pokroić na ćwiartki. Podgrzać je na patelni do odparowania. Dodać łyżkę masła i lekko podsmażyć. Oprószyć solą. Ok 1/3 pieczarek odłożyć. W połowie śmietany rozprowadzić mąkę i jajka. Skroić trochę cebuli. Dodać trochę soli i pieprzu. Wymieszać. Wylać na gorące pieczarki. Podgrzewać do ścięcia sosu. Farsz nakładać na naleśniki i zrolować. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i podsmażyć naleśniki. Pozostałe pieczarki połączyć z resztą śmietany. Można dodać trochę cebuli. Doprawić solą i pieprzem. Naleśniki wyłożyć na półmisek, polać sosem pieczarkowym i udekorować.
Natala1210
margolata
Śliweczka
kamila1957