goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Naleśniki z pieczarkami i kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Są pyszne i bardzo sycące

Naleśniki z pieczarkami i kukurydzą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Naleśniki z pieczarkami i kukurydzą

 

  • ciasto na naleśniki:
  • mąka 3 szklanki
  • mleko 2 szklanki
  • ciepła woda 1/2 szklanka
  • jajko 1 sztuka
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • sól 1 łyżeczka
  • cukier 2 łyżeczki
  • olej 3 łyżki

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z pieczarkami i kukurydzą
Jajko rozkółcamy w mleku, dodajemy pozostałe składniki ciasta naleśnikowego. Całość mieszamy lub miksujemy. Smażymy naleśniki (powinno wyjść z tej porcji oko,ło 10 sztuk). Przygotowujemy farsz: pieczarki kroimy w plasterki/kostkę i podsmażamy na tłuszczu, dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę, posiekany szczypiorek. Następnie farsz mieszamy ze śmietaną, doprawiamy do smaku. Na każdy naleśnik dajemy po plasterku sera żółtego i 2 łyżki farszu. Naleśniki rolujemy. Podajemy na ciepło.
Naleśniki z pieczarkami i kukurydzą
Pieczarki kroimy w kostkę i razem ze szczypiorkiem podsmażamy
Naleśniki z pieczarkami i kukurydzą
Dodajemy kukurydze oraz przyprawy, farsz mieszamy
Naleśniki z pieczarkami i kukurydzą
Gorący farsz nakłądamy na naleśnki i rolujemy