Sposób przygotowania:
Naleśniki z serem Eli
Mleko,jajka,cukier i olej zmiksować.Mąkę (2/3 całości),proszek do pieczenia przesiać przez sitko i dodawać do mleka miksując.Jeżeli ciasto jest za rzadkie,dodać jesze przesianej mąki.Ciasto musi mieć konsystencję dość gęstej śmietany.Z ciasta upiec na patelni teflonowej cienkie naleśniki.Twaróg rozgnieść widelcem,dodać roztrzepane jajko,cukier,cukier wanikiowy,mąkę ziemniaczaną,śmietanę i rozetrzeć łyżką na gładką masę.Do masy serowej dodać rodzynki,skórkę kandyzowaną i wymieszać.Naleśniki smarować masą serową i składać w trójkąty (na pół i jesze raz na pół) i obsmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.Kubek śmietany wymieszać z cukrem waniliowym.Naleśniki ułożyć na talerzach i polać śmietaną.Smacznego!