primavera

primavera

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 67]

Naleśniki z serem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Szybkie i smaczne danie. Łatwo je przygotować. Jest niskokaloryczne. Polecamy dietetykom. Smacznego!

Naleśniki z serem i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki z serem i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z serem i pieczarkami
Do mleka wbić jajka, dodać odrobinę soli. Następnie roztrzepać. dodać mąki tyle, ile zabierze ciasto. Ciasto musi mieć konsystencję gęstego jogurtu. Pieczarki wypłukać, drobno pokroić i podsmażyć na dwóch łyżkach oliwy. Kawałkiem słoniny posmarować patelnię. Chochlą nalewać ciasto i smażyć. Obrócić naleśnik na drugą stronę, na połowę nałożyć pieczarki i starty na tarce o grubych oczkach ser żółty. Przyłożyć połową naleśnika i zapiekać z obu stron, aby ser się stopił.
Naleśniki z serem i pieczarkami
Umyte i pokrojone pieczarki smażyć na dwóch łyżkach oliwy
Naleśniki z serem i pieczarkami
Do mleka wbić jajka, posolić, dodać mąkę i dokładnie wymieszać.
Naleśniki z serem i pieczarkami
Ciasto wylewać chochlą na patelnie i smażyć
Naleśniki z serem i pieczarkami
Naleśnik przełożyć na drugą stronę, nałożyć pieczarki i ser, a następnie przykryć połową naleśnika.