Sposób przygotowania:
Naleśniki z sosem czosnkowym
Na początku najlepiej przygotować sos czosnkowy żeby się nam dobrze przegryzł. Czosnek przepuszczamy przez praskę, wrzucamy do miseczki, dodajemy jogurt, majonez, przyprawi i wszystko dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na czas przygotowania naleśników. Przygotowujemy farsz: Cebulkę i czosnek drobno siekamy i szklimy na masełku z dodatkiem soli i pieprzu. Szynkę i boczek kroimy w najk najdrobniejszą kosteczkę i dodajemy na patelnię, przesmażamy chwilkę. Pieczarki obieramy ( lub nie ,wiele osób nie obiera ) siekamy dowolnie ja siekałam w plasterki i wrzucamy po chwili na patelnię, jeżeli chcemy zachować ładny kolor to skrapiamy odrobiną soku z cytryny. Wszystko smażymy aż pieczarki się nam zarumienią, przyprawiamy do smaku vegetą, papryką słodką i pieprzem. Tak przygotowanym farszem nadziewamy naleśniki, składamy w " koperty" i podajemy polane sosem czosnkowym, najlepiej zimnym z lodówki .
msewka
paulisia_elk
To zapraszam do mnie na obiad ;)