Sposób przygotowania:
Naleśniki ze świeżymi owocami
Do mleka wsypać, mąkę, wbić jajka i posolić ciasto. Dokładnie wymieszać, ciasto musi mieć luźną konsystencję.
Upiec naleśniki na oleju. Owoce obrać z szypułek, opłukać, osączyć (truskawki trzeba wcześniej pokroić). Na każdy naleśnik nakładać warstwę owoców , składać prostokątną kopertę, obsmażyć szybko z obu stron na złoty kolor. Naleśniki kłaść
na talerz, polać śmietaną i posypać cukrem pudrem.
Upiec naleśniki na oleju. Owoce obrać z szypułek, opłukać, osączyć (truskawki trzeba wcześniej pokroić). Na każdy naleśnik nakładać warstwę owoców , składać prostokątną kopertę, obsmażyć szybko z obu stron na złoty kolor. Naleśniki kłaść
na talerz, polać śmietaną i posypać cukrem pudrem.