Sposób przygotowania:
naleśniki ze szpinakiem
ciasto naleśnikowe-dodać mleko, jajka,wodę,olej -3łyżki, sól płaską łyżeczke i mąkę tyle żeby powstało średniej gęstości ciasto.-smażyć naleśniki na niewielkiej ilości oleju.
następnie przygotować farsz-do garnka wrzucić zamrożony szpinak i na wolnym ogniu ciągle mieszając aż odparuje, ściągnąć z ognia, dodać kukurydzę i ser żółty, sól i pieprz do smaku.
masą szpinakową smarować naleśniki i zwjać w ruloniki
zapiec ponownie na patelni obtaczjąc w jahku i bułce tartej
ze śmietany i majonezu i czosnku granul. przygotować sos czosnkowy, doprawić solą , zasmażone naleśniki polać sosem czosnkowym.
smacznego.
następnie przygotować farsz-do garnka wrzucić zamrożony szpinak i na wolnym ogniu ciągle mieszając aż odparuje, ściągnąć z ognia, dodać kukurydzę i ser żółty, sól i pieprz do smaku.
masą szpinakową smarować naleśniki i zwjać w ruloniki
zapiec ponownie na patelni obtaczjąc w jahku i bułce tartej
ze śmietany i majonezu i czosnku granul. przygotować sos czosnkowy, doprawić solą , zasmażone naleśniki polać sosem czosnkowym.
smacznego.