Sposób przygotowania:
Naleśniki ze szpinakiem
Oczyszczamy szpinak, wymywamy w dużej ilości wody i odsączamy. Drobno kroimy. Na tłuszcz wrzucamy mielone mięso i smażymy, dodajemy szpinak, utarty ser i jajko. Dobrze mieszamy, przyprawiamy do smaku. Robimy
ciasto naleśnikowe i smażymy naleśniki. Na naleśniki nakładamy nadzienie i zwijamy w ruloniki. Układamy w wysmarowanym tłuszczem naczyniu. Każdą warstwę smarujemy stopionym masłem. Śmietanę mieszamy z ketchupem i tartym serem. Potrawę zalewamy sosem i odkładamy na ok. 30 min. do nagrzanego piekarnika. Smaczne i zdrowe!
ciasto naleśnikowe i smażymy naleśniki. Na naleśniki nakładamy nadzienie i zwijamy w ruloniki. Układamy w wysmarowanym tłuszczem naczyniu. Każdą warstwę smarujemy stopionym masłem. Śmietanę mieszamy z ketchupem i tartym serem. Potrawę zalewamy sosem i odkładamy na ok. 30 min. do nagrzanego piekarnika. Smaczne i zdrowe!