Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Naleśniki ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dobre naleśniki - jadłam polecam.

Naleśniki ze szpinakiem

Składniki:

Naleśniki ze szpinakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki ze szpinakiem
ciasto: Mleko wlać do garnka, wbić jajka, rozkłócić, dodać mąkę i sól wymieszać, ciasto powinno mieć konsystencję jak na naleśniki.
farsz: szpinak lekko rozmrozić przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu, dodać czosnek zmiażdżony 3 łyżki mleka, mieszać i dusić aż masa zgęstnieje, doprawić solą i pieprzem, przestudzić wbić rozkłócone jajko, wymieszać.
Wlać ciasto na patelnię, smażyć 2 minuty, umiejętnie przewrócić na drugą stronę, położyć farsz na połowie naleśnika ,przykryć drugą połową naleśnika i piec z obu stron.