Sposób przygotowania:
Naleśniki ze szpinakiem
Pół szklanki przegotowanej wody, dwie szklanki mąki pszennej, szczyptę soli oraz jedną szklankę mleka wymieszać dokładnie razem. Do ciasta wbić dwa całe jajka i również bardzo dokładnie wymieszać. Na patelni, na rozgrzanym oleju usmażyć z ciasta naleśniki. Naleśnika smażyć z jednej i drugiej strony. Na patelni z niewielką ilości rozgrzanego oleju podsmażyć szpinak mrożony. Szpinak rozdrobnić za pomocą widelca i podsmażać. Dwa ząbki czosnku obrać, przemyć wodą i przecisnąć przez praskę. Do szpinaku dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą, a następnie dobrze wymieszać. W późniejszej kolejności do szpinaku dodać śmietanę i dobrze wymieszać. Na ciasto naleśnikowe dać farsz ze szpinaku i zwinąć naleśnik w rulonik. Zrobić tak z każdym naleśnikiem.