Sposób przygotowania:
naleśniki ze szpinakiem i twarogiem
Ciasto : Do rozbełtanych jaj wlewamy mleko oraz odrobinę oleju. wsypujemy pieprz i sól do smaku oraz mąkę, cały czas mieszając aby nie powstały grudy. Gdy ciasto będzie gęste wlewamy pół szklanki wody gazowanej, aby ciasto nabrało "lekkości"
Farsz: Na rozgrzane masło wrzucić szpinak, gdy puści soki wcisnąć lub zetrzeć czosnek, doprawić Vegetą i pieprzem do smaku, zdjąć z ognia i ostudzić. Twaróg należy przemielić przez maszynkę, suszone pomidory pokroić, całość ze szpinakiem połączyć, doprawić do smaku wg. uznania.
Tak przygotowanym farszem smarować naleśniki. Smacznego
Farsz: Na rozgrzane masło wrzucić szpinak, gdy puści soki wcisnąć lub zetrzeć czosnek, doprawić Vegetą i pieprzem do smaku, zdjąć z ognia i ostudzić. Twaróg należy przemielić przez maszynkę, suszone pomidory pokroić, całość ze szpinakiem połączyć, doprawić do smaku wg. uznania.
Tak przygotowanym farszem smarować naleśniki. Smacznego
przysmak
333zula
Pozdrawiam.
MartaKaa
Dzięki, muszę też tego spróbować :)
przysmak