Sposób przygotowania:
Naleśniki zeberki z serkiem i brzoskwinią
Serek: Do miski przełożyć ser i rozetrzeć go widelcem. Dodać cukier i jogurt, dobrze wymieszać. Dodać aromat i skórkę pomarańczową, znów wymieszać. Odłożyć do lodówki na czas przygotowania naleśników. Naleśniki: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną piane ze szczyptą soli. Dodać żółtka, cukier i utrzeć do białości. Następnie dodać połowę przesianej mąki i wymieszać mikserem. Dolać połowę mleka i wody i znów wymieszać. Na koniec wsypać resztę mąki i dodać resztę płynów. I dobrze wymieszać. Odłożyć na 30 minut,żeby ciasto odpoczęło. Po tym czasie odlać około 3/4 ciasta i dodać do niej kakao i dobrze wymieszać. Na patelni rozgrzać olej i wylać około 1 chochli ciasta, na wierzchu łyżką zrobić paski z ciemnego ciasta. I smażyć na rumiano. Wykonanie: Na naleśnik rozsmarować porcję sera i ułożyć kilka kawałków brzoskwini. Zwinąć w rulon. Smacznego!