Sposób przygotowania:
Naleśnikowa zapiekanka z parówkami.
Naleśniki należy usmażyć używając wyszczególnionych powyżej składników. Po ostygnięciu naleśników każdy z czterech potrzebnych do zapiekanki naleśników posmarować od wewnętrznej strony ketchupem i w każdy z naleśników z dodatkiem ketchupu zawinąć parówkę, na wysmarowany ketchupem naleśnik należy położyć parówkę i zawinąć całość w rulon naleśnikowy. Następnie naczynie żaroodporne posmarować masłem i ułożyć w nim w miarę ściśle obok siebie naleśniki. Na wierzch naleśników położyć plastry żółtego sera. Tak przygotowaną całość zapiekać w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut (do momentu rozpuszczenia się sera i odpowiedniego podgrzania całości). Jest to pomysł na szybki posiłek, porcja przeciętnie przeznaczona jest dla dwóch osób, zapiekanka ładnie się kroi, dzięki czemu przyjemnie i smakowicie prezentuje się na talerzu.