Sposób przygotowania:
Naleśnikowe cukierki
Naleśniki: Mąkę , mleko , wodę , proszek do pieczenia , jajka , olej i sól dokładnie mieszamy na gładkie ciasto.Smażymy duże naleśniki.Farsz :Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w drobną kosteczkę.Cebulkę drobno siekamy. Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na oleju razem z cebulką do momentu odparowania wody i uzyskania złocistego koloru. Ser żółty ścieramy na tarce. Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy do smaku.Całość: Na środku usmażonych naleśników układamy po ok. 2-3 łyżki farszu. Zwijamy w rulony. Boki spinamy wykałaczkami. Rumienimy na masełku ( na wolnym ogniu , tak by ser miał szansę się rozpuścić ). Przed podaniem związujemy ozdobnie szczypiorkiem.Zajadamy gorące!Smacznego!