Sposób przygotowania:
Napoleonka- nowa wersja
Składniki na ciasto razem wymieszaj i zagnieć. Gdy się wyrabia nienajlepiej dodaj łyżkę śmietany. Podziel na dwie części, rozwałkuj i upiecz je oddzielnie.
3 szkl. mleka zagotuj z masłem i cukrami. W szklance mleka rozprowadź dokładnie 1 szklankę mąki. Wlej na gotujące się mleko i miksuj mikserem aby nie powstały grudki. Nieco przestudź. Gdy ciasto ostygnie wyłóż na nie ciepłą masę i przykryj drugim płatem ciasta. Posyp cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Smacznego!:-)
3 szkl. mleka zagotuj z masłem i cukrami. W szklance mleka rozprowadź dokładnie 1 szklankę mąki. Wlej na gotujące się mleko i miksuj mikserem aby nie powstały grudki. Nieco przestudź. Gdy ciasto ostygnie wyłóż na nie ciepłą masę i przykryj drugim płatem ciasta. Posyp cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Smacznego!:-)
iwi69
Mandaryna