kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Napoleonka- nowa wersja

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Napoleonka w mojej nowej wersji.

Napoleonka- nowa wersja

Składniki:

Napoleonka- nowa wersja

 

 

Sposób przygotowania:

Napoleonka- nowa wersja
Składniki na ciasto razem wymieszaj i zagnieć. Gdy się wyrabia nienajlepiej dodaj łyżkę śmietany. Podziel na dwie części, rozwałkuj i upiecz je oddzielnie.
3 szkl. mleka zagotuj z masłem i cukrami. W szklance mleka rozprowadź dokładnie 1 szklankę mąki. Wlej na gotujące się mleko i miksuj mikserem aby nie powstały grudki. Nieco przestudź. Gdy ciasto ostygnie wyłóż na nie ciepłą masę i przykryj drugim płatem ciasta. Posyp cukrem pudrem i cukrem waniliowym.
Smacznego!:-)