katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Niby bigos na pomidorowo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kapuściany dodatek do obiadu albo do pieczywa.

Niby bigos na pomidorowo

Składniki:

Niby bigos na pomidorowo

 

Sposób przygotowania:

Niby bigos na pomidorowo
Kapustę odciskamy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania. Cebulę obieramy i kroimy. Mięso myjemy osuszamy drobno kroimy. Przesmażamy na rozgrzanym smalcu razem z cebulą. Dodajemy do kapusty. Trochę solimy, dodać ziele angielskie, liść laurowy i gotujemy. Wędlinę kroimy w kostkę dokładamy do kapusty. Na koniec gotowania dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy do smaku. Chwilę gotujemy wszystko razem.