Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Niebieski pstrąg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pstrągi polać sosem do ryb.

Niebieski pstrąg

Składniki:

Niebieski pstrąg

 

  • 2 pstrągi
  • szklanka czerwonego wina wytrawnego
  • 2 szklanki wody
  • łyżka octu
  • 5 dag masła
  • sól
  • 5 dag marchwi
  • 5 dag pietruszki
  • 4 dag selera
  • 1 cebula

Sposób przygotowania:

Niebieski pstrąg
Do garnka wlać wodę i wino, dodać ocet, sól. Marchew, pietruszkę, seler, cebulę, obrać i drobno pokroić. Jarzyny przełożyć do garnka i gotować 10 minut. Po tym czasie włożyć do wywaru sprawione, umyte, pstrągi,(pstrągi natychmiast nabiorą niebieskiego koloru). pstrągi gotować w wywarze jeszcze 30 minut, powoli na małym ogniu. Ugotowane pstrągi wyjąć z wywaru, osączyć i posmarować masłem, nadając im połysk.

Tagi:

pstrąg