Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Niedzielne rolady z łopatki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Rolady niedzielne to propozycja mięsa, mianowicie rolady przygotowane zostały z wieprzowej łopatki w środku kryją boczek i cebulę.

Niedzielne rolady z łopatki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Niedzielne rolady z łopatki

 

Sposób przygotowania:

Niedzielne rolady z łopatki
mięso myjemy, solimy, doprawiamy pieprzem i rozklejajmy. Cebule obieramy i kroimy w ćwiartki lub piórka, boczek kroimy w paski. Na każdym kawałku mięsa układamy po porcji cebuli i boczku, zawijamy w roladę chowając boki do środka, zawijamy nićmi. W szerokim garnku przesmażamy rolady na smalcu dość mocno do zarumienienia. Zalewamy wodą do wysokości rolad, dodajemy liść, ziele angielskie i trochę soli - gotujemy przez około 90 minut pod częściowym przykryciem. Na koniec zagęszczamy sos mąką roztrzepana w śmietanie. Doprawiamy solą i pieprzem.
Niedzielne rolady z łopatki
przygotowujemy boczek oraz cebulę - kroimy
Niedzielne rolady z łopatki
mięso rozklepujemy z solą i pieprzem do smaku
Niedzielne rolady z łopatki
układamy na każdym kawałku po porcji boczku i cebuli
Niedzielne rolady z łopatki
przesmażamy rolady zalewamy wodą i gotujemy

Tagi:

mak