odon

odon

Szef Kuchni
[Przepisów: 31]

Niedźwiedzie łapki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Polecam do popisu przed gośćmi

Niedźwiedzie łapki

Składniki:

Niedźwiedzie łapki

 

  • 2 bułki
  • 2 cebule
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki pikantnej musztardy
  • 3 łyżki ketchupu
  • sól, pieprz, słodka papryka
  • łyżeczka oregano
  • 2 łyżki pokrojonych w słupki migdałów
  • kilka listków sałaty
  • cząstki pomidora do dekoracji

Sposób przygotowania:

Niedźwiedzie łapki
Bułki namoczyć w wodzie i odcisnąć.Cebulę obrać pokroić w drobną kostkę.Mięso przełożyć do miski wbić jajka, dodać bułkę,cebulę, ketchup, musztardę przyprawić i wyrabiać składniki mikserem aż masa będzie jednolita.Formować kotlety w kształcie niedźwiedzich łapek.Wcisnąć w nie słupki migdałów-tak jak pazurki.Blachę nasmarować umieścić kotlety i wstawić do piekarnika.Piec 25-30 min w temp 200 stopni.Do kotletów podać ketchup majonez.