Sposób przygotowania:
Nieprawdziwe Napoleonki :
Spód blaszki do ciasta średniej wielkości wyłożyć położonymi jeden obok drugiego krakersami .Odlać ½ szklanki mleka i rozpuścić w nim budynie. Resztę mleka zagotować z cukrem , masłem i rozciętą wzdłuż laską wanilii ( lub aromatem waniliowym ). Wyjąć wanilię . Żółtka roztrzepać z rozpuszczonym w mleku budyniu i wlać masę do gotującego się mleka .Mieszając doprowadzić do zgęstnienia .Gorącą masę wylać na krakersy. Na wierzch masy kłaść krakersy w takim samym porządku jak spód. Zostawić aż ostygnie. Wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać przesianym przez sitko cukrem pudrem . Kroić wzdłuż krawędzi krakersów.
msewka
luna
Natala1210
asia77
yola
yola
yola
Pomyłka..coś mi dzisiaj pisanie nie idzie:))