Sposób przygotowania:
Nóżki bosi
1. Przygotować nóżki (umyć,usunąć zbędne części, osuszyć ręcznikiem papierowym). 2. Ponacinać nóżki (3-4 nacięcia z każdej strony) w celu lepszego wchłonięcia przypraw. 3. Przygotować sos-bejcę (wszystkie składniki wymieszać mątewką na jednolitą masę). 4. Pędzelkiem nanieść 1/2 część sosu-bejcy na wewnętrzne strony nóżek (bardzo obficie) - odkładając pojedyńczo (częścią wewnętrzną do dału) do naczynia żaroodpornego lub brytfanny do pieczania (najlepiej odpowiedniej wielkości, żeby nóżki nie zachdziły na siebie). 5. Pozostałą częśc sosu-bejcy nanieść pędzelkiem na stronę wierzchnią nóżek. 6. Naczynie przygryć (można do tego wykorzystać folię aluminiową). 7. Włożyć naczynie z nóżkami do piekarnika. Piec w temperaturze 230-250 stopni ok. 1 godziny. 8. Zmniejszyć temperaturę do 180-200 stopni i 1piec jeszcze ok 30 minut. 9. Po ok 1,5 godzinie wyjąć naczynie z nóżkami z piekarnika, odkryć, polać nóżki sosem, i włążyć do piekarnika (tym razem bez przykrycia) na ok. 10-15 minut (nóżki powinny się zrumienić. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i gotowe. Mniam.... PALCE lizać!!!