Sposób przygotowania:
Oczy Carycy Cesarzowej
Ciasto jasne
Bialka ubić na sztywno dodac cukier i ubijać na lśniącą pianę. Następnie dodac stopniowo olej oraz przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać.
Ciasto ciemne
Żółtka razem z jajami i cukrem utrzec do białości. Następnie dodać olej oraz mąkę przesianą z kakao i proszkiem . Wymieszać Na wysmarowaną i wyłożona papierem blachę wyłożyć ciasta łyżką aby wyszlo łaciate. Upiec okolo40 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu przekroić na dwie części.
Krem Na mleku ugotować budyń i wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i dodac zimny budyń.
Galaretki rozmieszać w 1/2 l. Wody. Na ciasto wylozyc połowę kremu i ułożyć delicje w wolne miejsca wlać dobrze tężejącą galaretkę. Wyłożyć resztę kremu i przykryć drugim ciastem. Na wierzch dać polewę czekoladową.
Bialka ubić na sztywno dodac cukier i ubijać na lśniącą pianę. Następnie dodac stopniowo olej oraz przesianą mąkę. Delikatnie wymieszać.
Ciasto ciemne
Żółtka razem z jajami i cukrem utrzec do białości. Następnie dodać olej oraz mąkę przesianą z kakao i proszkiem . Wymieszać Na wysmarowaną i wyłożona papierem blachę wyłożyć ciasta łyżką aby wyszlo łaciate. Upiec okolo40 minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu przekroić na dwie części.
Krem Na mleku ugotować budyń i wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i dodac zimny budyń.
Galaretki rozmieszać w 1/2 l. Wody. Na ciasto wylozyc połowę kremu i ułożyć delicje w wolne miejsca wlać dobrze tężejącą galaretkę. Wyłożyć resztę kremu i przykryć drugim ciastem. Na wierzch dać polewę czekoladową.