Sposób przygotowania:
Oczy Carycy z kremem
Ciasto jasne: Białka ubić dodać cukier, ciągle ubijając na mniejszych obrotach wlać olej i ocet. Na końcu wymieszać delikatnie z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto ciemne: Żółtka z jajkami i cukrem ubić. Wlać olej a na końcu wymieszać z mąką, kakao i proszkiem.Do blachy wyłożonej papierem do pieczenia wlewać na przemian ciasto jasne i ciemne. Piec ok 40 minut w temp 180 stopni.Upieczone ostudzić i przekroić na pół. Masa: 1,5 szkl mleka zagotować. Jajka zmiksować z cukrem wlać 1/2 szkl mleka , wsypać mąki i wymieszać . Całość wlać do gotującego się mleka i ugotować budyń. Ostudzić. Margarynę utrzeć dodać budyń i proszek cappuccino.Polewa: Wszystkie składniki zagotować i lekko ostudzić.Galaretki rozpuścić w 350ml wrzątku i dolać 400ml zimnej wody.Przełożenie: Biszkopt -1/2 kremu - biszkopty - tężejąca galaretka (ciasto wstawić w tym momencie do lodówki aż galaretka całkowicie stężeje)- reszta kremu - drugi biszkopt - letnia polewa