Sposób przygotowania:
Odświętne ciasto
Przygotować galaretki jak podano na opakowaniu. Przelać do dwóch płaskich miseczek. CIASTO CIEMNE: Jajka ubić z cukrem. Następnie ściągnąć z miksera. Mąkę wymieszać z kakao. Sodę wmieszać w kefir. Dodawać po kilka łyżek na przemian i mieszać łyżką. Powstałe ciasto podzielić na 2 części. Piec każde ok. 30-35 minut w 180 st. WKŁADKA KOKOSOWA: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Wiórki kokosowe wmieszać łyżką. Przelać do brytfanny i piec ok. 30 minut w 180 st. Wyjąć, ostudzić. MASA: 400 ml mleka odlać. Większą część zagotować. W mniejszej części rozmącić:żółtka i mąki. Wlać do gotującego się mleka i mieszać, aż zacznie się gotować i masa zgęstnieje. Odstawić do ostudzenia. Margaryny utrzeć z cukrem. Dodawać zimnego budyniu. Galaretki pokroić w kostki. Wmieszać łyżką do masy. SKŁADANIE: 1 ciemne ciasto- połowa masy budyniowej- wkładka kokosowa- połowa masy budyniowej (zostawić trochę na dekorację)- drugie ciasto ciemne- pozostałość masy- zetrzeć czekoladę (ozdobić wg uznania)